COVID-19 maatregelen

COVID-19 maatregelen

Zoals je wellicht in de persconferentie hebt gehoord is er gelukkig ruimte voor versoepeling in de maatregelen. Wat dit voor je controles gaat betekenen, lees je op deze pagina. Lees deze tekst alsjeblieft even aandachtig door.
Wellicht hebben jullie in de media al het een en ander gelezen over de versoepeling. Het kan zijn dat je de versoepeling in onze regio anders ervaart dan dat je in de media hebt gelezen. Natuurlijk bieden we jullie graag zo snel mogelijk weer de gangbare zorg, zoals normaal. Maar nog veel liever bieden we jullie veilige zorg. En laten we niet vergeten dat, heel kort geleden, het water ons aan de lippen stond in de regio Noord Brabant; we hadden immers de meeste IC-opnames van het hele land. Om deze reden zal onze gehele regio iets langzamer versoepelen dan andere regio’s. We hopen hiervoor op jullie begrip.

Wat gaat er veranderen:

  • De vitaliteitsecho bij ongeveer 8 weken zwangerschap is inmiddels weer opgepakt en wordt uitgevoerd.
  • Je partner mag aanwezig zijn bij alle echo-afspraken (overige bezoekers en kinderen vooralsnog nog niet)
  • De 30-32 weken echo (groei en ligging) wordt weer opgepakt en uitgevoerd
  • Wanneer je welke controles krijgt staat in het schema hiernaast. Deze zijn nog steeds iets minder frequent dan gebruikelijk
  • Wordt vervolgd: Of er -naast je partner- nog een andere persoon aanwezig mag zijn bij de bevalling staat nog ter discussie. Zodra hier een besluit over word genomen zullen we dit aan jullie laten weten.

Belangrijke informatie over zwangerschapscontroles bij ons, binnen ’t Groeihuys:

De andere zorgverleners in ’t Groeihuys zullen hun werkzaamheden langzaam op gaan pakken. Dit betekent dat het drukker gaat worden in ons gezondheidscentrum. Dit maakt dat we uit veiligheidsoverwegingen enkele maatregelen zullen gaan nemen:

  • Maak thuis gebruik van het toilet voordat je naar onze praktijk komt.
  • In onze wachtkamer zullen maximaal 5 wachtplekken zijn. Bij voorkeur vragen we je buiten te wachten, in de auto indien mogelijk. We zullen je bellen op het moment dat we klaar zijn om je binnen te ontvangen. Mocht het – om gezondheidsredenen of andere redenen- niet mogelijk zijn om buiten te wachten, neem dan plaats op één van de vijf wachtplekken.
  • Bij binnenkomst in de behandelruimte is er gelegenheid om je handen te wassen of gebruik te maken van desinfecterende gel.
  • Wellicht ten overvloede, maar houdt zo veel mogelijk afstand van anderen.