Zwanger & Echo’s

Je hebt een positieve zwangerschapstest in handen! Het begin van een nieuwe uitdaging. Maar.. wat moet je nu vooral wel en niet doen?

Zodra je met je kinderwens aan de slag gaat is het verstandig om foliumzuur te slikken. Foliumzuur is vitamine B11. Wanneer je dit slikt verklein je de kans op het krijgen van een kindje met een open rug, een handicap. Slik je nog geen foliumzuur? Start daar dan nu mee!

Er zijn ook veel dingen waar je beter terughoudend mee kunt zijn, zoals roken, alcohol en drugsgebruik. Dit kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje en gebruik hiervan brengt risico’s met zich mee. Ook zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je beter even kunt laten staan. Je doet er verstandig aan geen rauw vlees, kazen van rauwe melk en vacuüm-voorverpakte vis (tenzij goed verhit) te eten. Vitamine A zit in hoge mate in leverproducten. Teveel vitamina A kan schadelijk zijn voor ongeboren kindjes, om die reden adviseren we om hier terughoudend mee te zijn. Voor actuele informatie over wat je wel en niet kunt eten, kun je de website van het Voedingscentrum raadplegen (klik hier). Ook heeft het voedingscentrum een handige app, namelijk ZwangerHap! (klik hier)

Tijdens de zwangerschap kom je regelmatig bij ons op controle. We meten onder andere je bloeddruk, controleren de hartslag van de baby en voorzien je van informatie voor dat moment. Ben je benieuwd welke informatie je kunt verwachten? Kijk dan eens bij onze brochures (klik hier).

 

Echo's & onderzoeken Controles Cursussen Aanmelden Wanneer bellen?