Wanneer bellen?

Wanneer je denkt dat de bevalling zich aandient, kun je ons 24 uur per dag bereiken op het spoednummer, 0651601289. Tenzij we iets anders afspreken, bel je ons vanaf 37 weken wanneer het volgende zich voordoet:

  • Heb je gedurende één uur lang regelmatige weeën 60 seconden duren en met een tussentijd van 3-4 minuten opkomen, dan lijkt de bevalling goed op gang en kun je ons altijd bellen.
  • Breken je vliezen, dan zijn een aantal zaken belangrijk: het vruchtwater dient kleurloos te zijn, je baby is goed ingedaald en je bent voorbij de 37 weken zwangerschap. Overdag bel je ons direct. In de nacht, wanneer je geen weeën hebt kun je rustig wachten tot de volgende ochtend. Voldoe je niet aan deze criteria, bel ons dan direct.
  • Breken de vliezen en is het vruchtwater groen of geel gekleurd, dan dien je ons onmiddellijk te bellen. Ook ’s nachts!
  • Verlies je plotseling zeer ruim bloed, bel ons ook dan direct.

Ben je nog geen 37 weken zwanger en denk je dat de bevalling begonnen is, bel ons dan direct!

Bij geen gehoor: bel het spoednummer nogmaals. Indien wederom geen gehoor en in geval van spoed, neem contact op met de verloskamers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 073-5532020 of bel 112.