Spreekuur 

Tijdens je zwangerschap vinden er regelmatig zwangerschapscontroles op het spreekuur plaats. Je partner is natuurlijk ook van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Deze controles bestaan uit het luisteren van het hartje met een doptone of met de echo, het meten van je bloeddruk, het controleren van de groei van je baarmoeder en soms bloedprikken. Natuurlijk geven we je ook informatie passend bij de fase van je zwangerschap waarin je je bevindt. Ben je benieuwd welke controles een echo bevatten? Neem een kijkje in het schema onderaan deze pagina.
 
Om jouw zwangerschap zo goed mogelijk te kunnen begeleiden hebben wij medische gegevens van jou, je partner en jullie familie nodig. Voordat je op de eerste controle komt, is het erg fijn als je een vragenlijst in wilt vullen. Deze vragenlijst sturen we je toe per mail na je aanmelding en ontvangen we via een beveiligde verbinding retour. We vinden het fijn als je dit formulier zou willen invullen. De eerste controle is niet alleen uitgebreid omdat we veel vragen hebben en veel zullen uitleggen, het is natuurlijk ook een eerste kennismaking met elkaar. We zullen uitleg geven over onze praktijk en hoe onze werkwijze is. Uiteraard is er tijdens het gesprek ook ruimte voor jullie vragen. Nadat we het intakegesprek hebben gehad, stellen we een zorgpad op welke is gericht op jullie persoonlijke situatie. Uiteraard weet je vooraf nooit hoe je zwangerschap gaat verlopen, dus dit plan kunnen we ten alle tijden aanpassen.
Iedere vervolgcontrole willen we graag weten hoe het met jou gaat en hoe je de zwangerschap beleeft. Voel je vrij om vragen te stellen en eventuele onzekerheden of emoties met ons te bespreken. 
 

Schema controles (indicatief)

Dit schema geldt als richtlijn voor je zwangerschapscontroles

 • 8 weken: eerste afspraak en vitaliteitsecho
 • 11-12 weken: termijnecho
 • 13 weken: ETSEO (13 weken echo)
 • 16 weken: reguliere controle: bloeddruk en hartje van de baby luisteren met doptone
 • 20 weken: TTSEO (20 weken echo) en belafspraak
 • 24 weken: reguliere controle: bloeddruk en hartje van de baby luisteren met doptone
 • 27 weken: reguliere controle: bloeddruk en hartje van de baby luisteren met doptone
 • 30 weken: reguliere controle: bloeddruk, hartje van de baby luisteren met doptone en bloedprikken (ijzergehalte)
 • 32 weken: echo groei
 • 34 weken: reguliere controle: bloeddruk en hartje van de baby luisteren met doptone
 • 36 weken: reguliere controle: bloeddruk, hartje van de baby luisteren met doptone en belinstructies + wensen doornemen t.a.v. de bevalling
 • >36 Weken: controles wekelijks
 

Telefonisch spreekuur 

Tijdens je afspraak voor je zwangerschapscontrole is er ruimte voor het stellen van vragen. Het kan natuurlijk zijn dat er vragen of onzekerheden zich voordoen tussen deze controles in. Dan is het goed om te weten dat we iedere werkdag bereikbaar zijn op het telefonisch spreekuur. Hier kun je vragen stellen, je inschrijven, een afspraak maken en/of een afspraak verzetten. Heb je een dringende vraag die niet kan wachten tot het telefonisch spreekuur? Neem dan direct contact met ons op. 

Telefonisch spreekuur op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur, bel naar 0411-675817. Ben je niet in de gelegenheid om ons te bellen op werkdagen in de ochtend? Laat dan een terugbelverzoek achter via dit telefoonnummer of laat een bericht achter via het contactformulier.

 

Aanmelden

Hiervoor kun je ons bellen iedere werkdag tussen 9.00uur en 11.30 uur op bovenstaand nummer. Je kunt je ook direct inschrijven de aanmeldbutton hieronder. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op. Mocht je onverhoopt niets van ons gehoord hebben, neem dan alsnog telefonisch contact met ons op.

Aanmelden