Kraamcontroles

Onze taak houdt niet op na het begeleiden van je zwangerschap en bevalling. Ook nu zijn we er voor je om je helpen met deze bijzondere eerste periode. De eerste 8 dagen na de geboorte noem je de kraamtijd. De kraamverzorgster is dagelijks aanwezig om jullie te helpen en te ondersteunen met allerlei zaken en wij komen om de dag bij jullie op huisbezoek. We willen graag weten hoe het met jullie kindje en de voeding (borst- of flesvoeding) gaat. Ook willen we weten hoe het met jou gaat; zowel lichamelijk als emotioneel. We bespreken de controles die de kraamverzorgende heeft gedaan en zullen indien nodig actie ondernemen. 

In deze periode komt er veel op je af en kun je best overvallen worden door de nieuwe situatie. Fijn om je alvast voor te bereiden op allerlei zaken. Op deze pagina lees je meer over de geboorteaangifte, kraamzorg, de hielprik, de keuze voor borst- of flesvoeding en uitdagingen die zich voor kunnen doen in de kraamtijd (en hoe daar op in te spelen!).

 
Na ongeveer een week sluiten we het kraambed af en dragen we de zorg over aan het consultatiebureau en de huisarts. Wel zien we je heel graag 6 weken na de geboorte nog een keer terug op de nacontrole.