Kraamcontroles

 
Onze taak houdt niet op na het begeleiden van je zwangerschap en bevalling; ook tijdens het kraambed (de eerste week na de geboorte van jullie kindje)  zijn we er voor je om je helpen.
 
In de kraamtijd komen we meerdere keren bij je op huisbezoek om te kijken hoe het gaat met jou en je kindje. We willen weten hoe het met jou gaat, zowel emotioneel als lichamelijk. Tijdens de kraamperiode is de kraamverzorgster dagelijks aanwezig en wij (verloskundigen) zullen om de dag op huisbezoek komen. We bespreken de controles die de kraamverzorgende heeft gedaan en ondernemen indien nodig actie. Ook willen we weten hoe het met jullie kindje en de voeding gaat. Tijdens de kraamperiode is de kraamverzorgende er om jullie te ondersteunen. Ze houdt de medische conditie van zowel moeder als kind nauwlettend in de gaten, onder andere door het doen van lichamelijke controles. Ook geeft ze je begeleiding en tips bij de (borst)voeding en neemt ze een stukje van het huishouden over.
 
Na ongeveer een week sluiten we het kraambed af en dragen we de zorg over aan het consultatiebureau en de huisarts. Wel zien we je heel graag 6 weken na de geboorte nog een keer terug op de nacontrole.